
"Titanic", revenire in rop 10 dupa tragedia "Titan"
Un efect neasteptat al mediatizatei tragedii a submersibilului "Titan", care a facut implozie avand la bord cinci oameni si se indrepta in adancurile Oceanului Atlantic spre epava legendarului Titanic, scufundat in 1912. Filmul "Titanic", regizat de James Cameron, a revenit in atentia publicului si a reintrat in top 10 cele mai vizionate filme pe Amazon Prime in SUA, potrivit datelor furnizate de site-ul de analiza a filmelor FlixPatrol.
Cu ocazia celei de-a 25-a aniversari de la lansare, filmul „Titanic” a fost relansat in format 3D. Pelicula lui James Cameron este unul dintre filmele cu cele mai mari incasari din toate timpurile, cu 1,7 milioane de lire sterline.
Nenorocirea poate fi pusa in carca proprietarilor submersibilului. S-a aflat ca directorul executiv al "Titan", Stockton Rush, ii imbia pe miliardarii tentati de o excursie in adancuri cu bilete la pret redus, afirmand ca aceasta calatoria "este mai sigura decat traversarea strazii", dar in realitate conditiile tehnice erau precare, iar tehnicienii descoperisera ca submersibilul avea unul dintre motoare montat invers, la o scufundare anterioara. Corpul submrsibilului a fost costruit din fibra de carbon cumparata la reducere de la Boeing.
Fictiunea "Titanicului" a lasat generatii de spectatori inlacrimati, dar realitatea cruda a "Titanului" a depasit fictiunea: Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, Paul-Henri Nargeolet, un scafandru cu experienta in zona epavei Titanicului, miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri Shahzadah Dawood si fiul sau de 19 ani, Suleman, sunt considerati morti in expeditia esuata.
Sursa foto: Insider