
SUA: "multimilionar pentru o noapte"
"Multimilionar doar pentru o noapte", asa l-a numit presa din SUA pe un barbat care, aparent, a castigat 340 de milioane $ la o loterie, insa a doua zi totul s-a dovedit "o eroare". Totul s-a intamplat anul trecut, insa omul a adunat ceea ce el considera dovezi ale inselaciunii si acum a pornit la judecata.
John Cheeks sustine in documentele depuse in instanta ca pe 8 ianuarie 2023, dupa ce a cumparat un bilet pentru extragerea Powerball din ziua precedenta, a vazut numerele sale pe site-ul DC Lottery. Ba mai mult, timp de trei zile, numerele pe care le jucase – o combinatie de semnificatii personale si zile de nastere ale membrilor familiei – au fost accesibile online, fara vreo corectura. La sfatul unui prieten, a facut si un screenshot (captura de ecran), o poza cu pagina respectiva.
Domnul Cheeks a mers la biroul din Washington al centrului de premiere a loteriei si jocurilor de noroc, unde a facut o cerere de revendicare a biletului, dar aceasta a fost refuzata. El sustine in plangerea in justitie ca a fost informat de un membru al personalului ca biletul "nu este bun” si ca ar trebui "sa-l arunce la cosul de gunoi”, deoarece nu va fi despagubit. In loc sa arunce biletul, Cheeks l-a pus intr-o cutie de valori si a sunat un avocat.
Si nu orice avocat, ci unul cu experienta, care deja este cunoscut pentru ca a castigat un proces similar. Richard Evans, avocatul dlui Cheeks, a declarat: „Ei sustin ca unul dintre antreprenorii lor a facut o greseala. Nu am vazut inca dovada in acest sens. Chiar si in cazul in care ceva nu merge bine, intrebarea ramane: Ce ar trebui sa faceti? Exista un precedent in acest sens, un caz similar care s-a intamplat in Iowa, unde o greseala a fost recunoscuta de un antreprenor si au platit castigurile”.
John Cheeks a chemat acum in judecata Loteria Powerball, Asociatia Loteriei Multi- State, Taoti Enterprises si alte entitati guvernamentale pentru a recunoaste ca eroarea le apartine si pentru a-l despagubi. Suma solicitata de reclamant nu a fost dezvaluita.
Sursa foto: UNILAD