S-a redeschis Ferma Dacilor
Nimeni nu mai stie nimic despre ancheta privind tragedia de la Ferma Dacilor din decembrie anul trecut, nici daca ancheta a ajuns la concluzii clare si cu atat mai putin daca s-a stabilit cine este vinovat de moartea a opt oameni chiar in a doua zi de Craciun.
Ancheta care trebuie sa determine cauza exacta a incendiului se va incheia in momentul in care expertiza societatii INSEMEX Petrosani va aparea la dosar.
Dar businessul merge mai departe: restaurantul din complexul turistic s-a redeschis pentru clienti, restul unitatilor fiind in momentul de fata in proces de autorizare completa. Pana ce autoritatile vor decide in privinta avizelor solicitate, mancarea va fi preparata provizoriu in aer liber, la gratar, la protap sau in rulote mobile. Deocamdata, turistii nu pot beneficia si de cazare.
Cornel Dinicu, administratorul de facto al fermei, inculpat pentru distrugere din culpa: "Am deschis o parte din ferma. Vom functiona pe rulote mobile, containere mobile, pana ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a ramas, care a fost pescarie pe vremuri. E in curs de edificare. Acum functionam pe gratare, in aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizatie. Mancarea o gatim afara, la protap, in rulotele mobile. Vom functiona, ca trebuie sa traim si noi din ceva. (...) Facem turism in continuare si ca vor si ca nu vor. Asta e viata! Jertfa a fost mult prea mare ca sa las locul sa creasca balarii pe el".
In dosarul tragediei de la Ferma Dacilor din Tohani au fost inculpate trei persoane fizice: Cornel Dinicu, Adelina Ilie si Adrian Ristin, administratorii din acte, dar si o persoana juridica, acuzatiile fiind de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru.
Sursa foto: Libertatea