Romania fara dosar- hackaton destinat debirocatizarii, la care sunt asteptati studenti
Studentii sunt asteptati sa se inscrie pana pe 1 noiembrie la hackathonul "Romania fara dosar" si sa ofere propriile solutii pentru debirocratizarea administratiei publice folosind inteligenta artificiala.
"Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii s-a alaturat celei de-a patra editii a hackathonului studentesc "Romania fara Dosar", competitie initiata de Universitatea din Bucuresti si Camera Deputatilor. Hackathonul se va desfasura in perioada 10-24 noiembrie 2023, iar finala va avea loc la Cluj-Napoca, pe 24 noiembrie", informeaza un comunicat.
La aceasta editie, concurentii sunt asteptati sa creeze solutii de digitalizare cu ajutorul inteligentei artificiale si sa construiasca campanii de comunicare pentru promovarea solutiilor proprii.
Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii va prezenta studentilor proiectul primului functionar public digital, solutie pe care participantii la hackathon o vor folosi pentru a inova in zona serviciilor publice oferite de statul roman.
Studentii vor lucra in echipe mixte (IT & comunicare), pentru a dezvolta cele doua etape ale proiectului propus.
Sunt eligibili studenti din orice universitate din tara, inmatriculati in orice an de studiu al ciclurilor de licenta sau masterat, la facultati cu profil din zona de IT/tehnologie, respectiv comunicare/administratie/stiinte politice.
Echipele vor fi mentorate de 10 deputati si vor fi coordonate tehnic de echipe de specialitate de la start-up-ul romanesc Humans.ai, compania care sta la baza realizarii consilierului guvernamental digital ION.
Ultima zi de inscriere este 1 noiembrie, iar echipele selectate pentru finala vor beneficia de un training de design thinking oferit de Ascendis, training pentru solutia tehnica oferit de Humans.ai si o sesiune de lucru cu ministrul Digitalizarii, Bogdan-Gruia Ivan.
Competitia "Romania fara Dosar" a fost initiata de Universitatea din Bucuresti si Camera Deputatilor in anul 2022, se afla la a patra editie si presupune activitati practice pentru echipe de studenti, care primesc un brief si lucreaza sub coordonarea mentorilor-deputati pentru crearea unor produse menite sa contribuie la debirocratizare.