Nemtii au inventat berea instant
Nemtii, mai consumatori - dar si renumiti producatori - de bere, au dus lucrurile la nivelul urmator: au inventat berea instant, sub forma de praf. Il amesteci cu apa si gata berea, ce-i drept fara alcool (deocamdata). Care ar fi motivul pentru care s-ar fabrica o astfel de pulbere? Unul foarte serios: ar reduce amprenta mare de carbon a exporturilor de bere. In procesul de productie, apa, sticlele, lazile si butoaiele nu vor mai trebui transportate pe distante mari, ceea ce ar reduced semnificativ consumul de combustibil si poluarea.
Inventia a fost realizata de o echipa de la Klosterbrauerei Neuzelle dupa doi ani de incercari si va intra in productie pana la sfarsitul acestui an. Stefan Fritsche, general manager at Klosterbrauerei Neuzelle: "In trecut, luai o sticla de bere de jumatate de litru, iar sticla avea si ea jumatate de kilogram. Asa ca aveai un transport de un kilogram pentru o sticla de bere. Si acum reusim sa transportam totul in doar 45 de grame de pulbere de bere (...) Avem spuma, avem aroma de bere. Vrem sa adaugam dioxid de carbon sub forma de pulbere. Vrem sa adaugam alcoolul sub forma de pudra. Toate acestea le putem face sub forma de pudra".
Sursa foto: YouTube