InfoCons: supa la plic e plina de E-uri si sare
Supa la plic are pana la 10 E-uri si pana la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decat doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supa la plic ce se regasesc pe piata din Romania.
In total au fost analizate 29 de produse. Din punct de vedere al ingredientelor regasite in compozitie, 89,66% au in compozitie taitei/paste cu un procent cuprins intre 44,9% si 93% din compozitia produsului, iar 44,83% au in compozitie legume deshidratate cu un procent cuprins intre 2,2% si 28,5% din compozitia produsului.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regasiti in supa la plic, 93,10% din produse au in compozitie E-uri (aditivi alimentari).
"Incercam sa mancam mai usor si alegem de cele mai multe ori o supa la plic rapida si usor de facut. Dar ne-am gandit sa citim eticheta de pe supa la plic? Am citit noi etichetele pentru tine, am facut o radiografie si, inainte de a cumpara, macar cititi studiul pentru produsele supa la plic, descarcati aplicatia gratuita InfoCons, scanati codul de bare si alegeti in cunostinta de cauza daca vreti o supa la plic cuu cat mai putine E-uri, aditivi, coloranti, conservanti si sare!", a afirmat Sorin Mierlea, presedinte InfoCons.