
Claudiu Ghergut, castigator Chefi la cutite, sezonul 15
Sezonul 15 al show-ului de televiziune ”Chefi la cutite” a fost presarat de noutati. Inclusiv in finala, unde au ajuns 4 concurenti, nu 3 ca până acum, care au avut de respectat un menu impus, fiind eliminata de aceasta data alegerea lor.
Starterul impus a trebuit sa fie o supa, apoi la main course au avut de gatit un preparat care sa includa carnea de porc, ramanand doar la desert libera alegere.
Finala a adus patru concurenti, pe Andy Van De Gucht, Dragos Andrei Dudu, Claudiu Ghergut si Bogdan Iancu, in lupta pentru marele premiu de 30.000 de euro
Claudiu Ghergut i-a cucerit pe jurati cu tehnicile, gustul si combinatia originala de ingrediente din farfuria prezentata.Dupa aflarea vestii, Claudiu a avut un moment in care a crezut ca isi pierde echilibrul, de emotie.
Nascut la Brasov, Claudiu a descoperit bucataria in adolescenta petrecuta in Italia, iar mai tarziu, cand a ajuns in Franta, a inteles ca gastronomia este pasiunea care il defineste. Printre altele, Claudiu are in CV si experienta din bucataria unui restaurant cu o stea Michelin din Strasbourg, votat pe Tripadvisor cel mai bun restaurant din lume in 2018.
„Acesta este primul meu concurs legat de bucatarie. Nu m-am inscris eu, ci fostii mei colegi din Romania. Eu nu sunt foarte ok cu camerele, am si probleme cu limba din cauza ca am plecat acum foarte mult timp de acasa. Am plecat acum vreo 20 de ani din tara. Am zis sa o incerc si pe asta, e o experienta diferita si un altfel de adrenalina de care poate am nevoie”, a spus Claudiu Gherghut, in filmuletul de prezentare.