
Ciorba radauteana, pe locul doi in lume!
Ciorba radauteana, un preparat traditional romanesc, a fost inclusa in prestigiosul top al celor mai bune 100 de feluri de mancare din lume, realizat de prestigiosul site gastronomic mondial Taste Atlas. Clasata pe locul 58 la "general", aceasta supa autentica este singura mancare romaneasca recunoscuta la nivel international in cadrul acestui clasament. Topul, bazat pe 367.000 de evaluari pentru 11.258 de feluri de mancare, a plasat pe primele pozitii preparate renumite precum Lechona din Columbia, pizza napoletana din Italia si Picanha din Brazilia.
Aceeasi platforma a inclus ciorba radauteana si in topul celor mai bune supe din lume, unde a ocupat un impresionant loc 19.
Si pentru ca specialistii in gastronomie ai site-ului rafineaza pana la detaliu categoriile si clasamentele, exista si un top al supelor de pui, in care ciorba radauteana a urcat chiar pe podium, obtinand locul al doilea in lume! In Top 10 figureaza si un alt preparat recunoscut pentru gust, autenticitate si calitatile lui curative (fiind folosit ca remediu natural pentru stari de raceala sau de slabiciune): supa banateana de pui cu taitei de casa. Locul intai a revenit unei supe traditionale din Thailanda, iar cel de al treilea, uneia din Indonezia. Printre cele mai apreciate 10 retete din lume se mai afla una din Serbia si alta din Polonia.
Daca tot a venit, in sfarsit, iarna si in Romania, poate ca o ciorba radauteana ar fi o idee buna pentru aceste zile geroase, in care sigur o raceala da tarcoale. Pofta buna!
Sursa foto: Libertatea