2025-12-01 12:42:29

Atentie la carnea de porc ambalata, din import!

Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, trage un semnal de alarma privind carnea ambalata, dupa ce a observat tot mai des aparitia unui lichid sangvinolent in exces in pachete. Intr-un mesaj publicat pe Facebook, acesta a explicat ca astfel de modificari pot fi indicii clare ca produsul nu mai este sigur. "Daca observati acumulari mari de lichid decolorat sau miros neobisnuit la deschiderea ambalajului, este recomandat sa nu consumati produsul si sa il returnati magazinului, solicitand inlocuirea sau rambursarea”, a spus directorul general al ANPC.

In acelasi timp, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a cerut Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sa controleze toate loturile de carne de porc provenite din statele Uniunii Europene, in contextul riscului de raspandire a pestei porcine africane. Ministrul avertizeaza asupra pericolului ca virusul sa ajunga in tara prin importuri. "Poate exista un risc foarte mare de a importa carne de porc infestata”, a spus Barbu. Acesta subliniaza ca Romania verifica in prezent doar o mica parte din carnea adusa din afara tarii, aproximativ 2-3%, din cauza limitarilor logistice. Aceasta situatie creste probabilitatea ca produse contaminate sa ajunga pe piata.


Sursa foto: C&C Food Packaging


Vezi si