2023-06-16 07:45:14

Alphabet si-a avertizat angajatii sa nu introduca informatii confidentiale in chatboturi

Alphabet, compania mama a Google, si-a avertizat angajatii cu privire la modul in care folosesc chatboturile, inclusiv propriul sau Bard, in timp ce promoveaza programul in intreaga lume, au declarat patru persoane familiarizate cu problema, transmite Reuters.

 Grupul si-a sfatuit angajatii sa nu introduca materialele sale confidentiale in chatboturile AI, au spus persoanele, iar compania a confirmat, invocand politica de lunga durata privind protectia informatiilor.


Chatboturile, printre care Bard si ChatGPT, sunt programe care imita inteligenta umana, care folosesc asa-numita inteligenta artificiala generativa pentru a purta conversatii cu utilizatorii si a raspunde la nenumarate solicitari.


Evaluatorii umani pot citi chaturile, iar cercetatorii au descoperit ca AI similara ar putea reproduce datele pe care le-a absorbit in timpul antrenamentului, creand un risc de scurgere.


Alphabet si-a avertizat, de asemenea, inginerii sa evite utilizarea directa a codului de computer pe care chatbotul il poate genera, au spus unii dintre oameni.


Solicitata pentru comentarii, compania a spus ca Bard poate face sugestii de cod nedorite, dar totusi ii ajuta pe programatori.


Google a mai spus ca isi propune sa fie transparent cu privire la limitarile tehnologiei sale.


Preocuparile arata modul in care Google doreste sa evite prejudiciera afacerii din cauza software-ului pe care l-a lansat in concurenta cu ChatGPT.


Miza in cursa Google impotriva sustinatorilor ChatGPT OpenAI si Microsoft sunt investitii de miliarde de dolari si venituri din publicitate si din cloud din noile programe AI.


Avertizarea Google reflecta, de asemenea, ceea ce devine un standard de securitate pentru corporatii, si anume avertizarea personalului cu privire la utilizarea programelor de chat disponibile public.


Tot mai multe companii din intreaga lume au instalat protectii fata de chatbot-urile AI, printre acestea fiind Samsung, Amazon.com si Deutsche Bank, au declarat companiile pentru Reuters.


Apple, care nu a rispuns cererilor de comentarii, se pare ca a facut-o de asemenea, noteaza news.ro.


Aproximativ 43% dintre profesionisti au folosit ChatGPT sau alte instrumente de inteligenta artificiala incepand cu luna ianuarie, adesea fara sa spuna sefilor, conform unui sondaj efectuat de site-ul de retea Fishbowl, in randul a aproape 12.000 de respondenti, inclusiv de la companii de top din SUA.

Vezi si