
Astazi este a doua zi de "Bucharest Street Food Festival-Spring Edition", iar ieri bucurestenii si cei aflati in vizita in capitala au luat pur si simplu cu asalt toate food trucks prezente. Pentru ca astazi sunt Floriile si este, in sfarsit, vreme frumoasa, poate te tenteaza sa iesi din casa si sa faci o plimbare pe Soseaua Kiseleff.
"Zecile de food trucks sunt gata sa incinga plitele si sa-ti cucereasca toate simturile cu preparate locale si internationale: de la wursti, plescavita si burgeri suculenti, cu ingrediente de cea mai buna calitate, la curry aromat, pizza coapta la perfectie si preparate veggie gatite cu maestrie. Iar deserturile? Decadente, creative, pur si simplu irezistibile! Si astea sunt doar cateva dintre bunatati”, scriu organizatorii.
Ieri, in prima zi, cel mai mare succes l-au avut preparatele specifice bucatariei germane, burgerii (in combinatii care mai de care, iti va fi foarte greu sa te decizi) si paella "ca la mama ei". Sa le luam pe rand.
Bratwurst la gratar, din carne proaspata, adusa exclusiv din Germania; vedeta este carnatul Frank - la 35 de lei, clientii primesc un carnat urias intr-o chifla, cu castraveti murati, ceapa crocanta si sosuri la alegere: mustar, ketchup sau maioneza. Tot aici se vinde, la 45 de lei, si un "wurst monstruos de mare”, la gratar, 350 de grame de savoare, intr-o chifla speciala, cu castraveti murati, mozzarella, ceapa crocanta si un sos de curry.
Cele mai numeroase food truck-uri prezente la festivalul din Bucuresti sunt cele care vand burgeri. Zeci de sortimente si combinatii: din chifle albe, cu graham sau paine neagra. Cel mai scump burger costa 47 de lei, dar este si printre cei mai apreciati. Are carne de vita Black Angus, trufe, cheddar, gorgonzola, bacon si dulceata de nuci! Nota maxima a primit de la clienti si "New York Steak Sandwich”, care este un mix perfect intre burger si sandwich: chifla brioche, vrabioara de vita maturata, rucola, rosii si un sos pe baza de maioneza si mustar.
Cat despre toneta cu paella, aici ti se propune o adevarata delicatesa: stridii proaspete, jamon taiat ca in Spania, sangria rece si multe alte bunatati – toate aduse direct din inima Spaniei; bucatarii te imbie si cu paella de mariscos, adica cu fructe de mare si sos alioli. Pentru o portie de 400 de grame de paella, premiata cu locul 1 in Europa la World Paella Cup, vizitatorii au de platit 49 de lei.
Si cum oferta culinara este pentru toate gusturile si buzunarele, nu lipsesc nici dulciurile: prajituri diverse, gogosi, gofre, pizza cu ciocolata si celebrul cozonac secuiesc, kurtos kalacs.
Daca te-am convins sa iesi din casa cu directia Kiseleff, trebuie sa stii ca ai nevoie de ceva rabdare sa stai la cozi, insa cei care au fost ieri la Bucharest Street Food Festival spun ca experienta merita cu varf si indesat. targul se inchide la ora 21:00.
Sursa foto: Libertatea