"Vom face altul, pe rau in jos..."

A fost inaugurat noul pod de la Genova, ridicat dupa tragedia din 2018


Astazi, la doi ani de la o tragedie care a indoliat Italia, presedintele Republicii Sergio Mattarella a fost primul pasager pe noul pod de la Genova. Oficialitatile au pregatiti un moment grandios, care a inclus si un discurs al sefului Executivului de la Roma Giuseppe Conte, precum si un survol al patrulei acrobatice a Fortelor aeriene italiene.

Pe 14 august 2018, Podul Morandi se prabusea intr-o zi cu ploaie torentiala, incident in care si-au pierdut viata 43 de persoane.

Celebrul arhitect Renzo Piano este cel caruia i-a fost incredintata de aceasta data realizarea proiectului finalizat in timp record. Originar din Genova, Piano s-a facut remarcat, printre altele, pentru ca a imaginat Centrul Pompidou si noul Palat de Justitie de la Paris. Lucrarile s-au incheiat in luna aprilie, iar de atunci au fost facute numeroase probe si ajustari, astfel incat astazi sa fie inaugurat in conditii de siguranta deplina pentru calatori. In urmă cu zece zile, 56 de camioane de 44 de tone fiecare - 2.500 de tone in total - au testat soliditatea podului.

”Puteam face o mare petrecere de acest fel daca podul a fost distrus pentru ca era vechi, daca am construit unul nou si nu moare nimeni (...) Noi nu vom fi prezenti la inaugurare. Nu vrem ca tragedia sa se termine in carnaval”, a declarat Egle Possetti, un reprezentant al Comitetului parintilor victimelor, care si-a pierdut in acest incident sora, cumnatul si doi nepoti. 

Surparea podului a condus la o dura batalie judiciara, aflata in curs. Ancheta preliminara urmeaza sa fie finalizata in octombrie, iar procesul judiciar propriu-zis va debuta la inceputul anului viitor.

(Sursa foto: France 24)

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*