Spitalul Universitar are al cincilea Centru de transplant de celule stem din Romania

Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar.


Un nou centru de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România, a fost inaugurat astazi la Spitalul Universitar de Urgență București. 

Crearea centrului a fost posibilă datorită investiției de 600.000 euro realizată de Asociația Dăruiește Viață, cu sprijinul sponsorilor.

Centrul dispune de cinci camere sterile dotate cu paturi electrice de terapie intensivă, stație de monitorizare funcții vitale și beneficiază de cel mai modern sistem de filtrare a aerului, presiune pozitivă și flux laminar. 


Aceste camere au rolul de diminua riscul apariției infecțiilor, principala cauză a mortalității în cancer.

De asemenea, centrul are și un compartiment de pretransplant destinat pacienților cu diferite tipuri de leucemii care au trecut sau urmează să treacă printr-un transplant de celule stem. 


În componența centrului intră și un laborator de diagnosticare, o sală de raport și o sală studii clinice.

Conferențiarul doctor Horia Bumbea, unul dintre coordonatorii centrului, a precizat că datorită proiectului din cadrul SUUB, numărul celor care vor putea beneficia de transplant de celule stem va crește iar centrul va asigura, în compartimentul de pretransplant, tratament chimioterapeutic pentru aproximativ 200 de pacienți în fiecare an.


El a spus că demersurile pentru realizarea centrului au început în urmă cu patru ani.

Celelalte centre de acest fel sunt la Timișoara, la Târgu Mureș și în București la Spitalul Colțea și la Institutul Clinic Fundeni.

agerpres.ro 

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*