"Putin prea mult"

Presedintele Belarus face mici concesii, doar declarative


Presedintele Belarus Aleksandr Lukashenko a facut un pas in spate, la patru saptamani de cand protestele impotriva realegerii sale au scos in strada sute de mii de oameni, in special in capitala Minsk. "Da, este posibil sa fi ramas putin prea mult" in functia de presedinte, a declarat Lukashenko in cadrul unui interviu cu mai multe canale media rusesti.

Cel supranumit "ultimul dictator din Europa" se afla in scaunul prezidential din Belarus din anul 1994 si a castigat si scrutinul prezidential din 9 august potrivit rezultatelor oficiale, care l-au dat invingator cu peste 80% din sufragii. Dar opozitia reclama fraude masive la aceste alegeri si contesta rezultatul lor.

Lukashenko a afirmat ca nu se pune problema sa se retraga din functie, dar a cochetat cu ideea reorganizarii unor alegeri prezidentiale anticipate. Motivul pentru care liderul de la Minsk refuza ideea "abdicarii": sustinatorii sai ar fi atacati si ar avea de suferit daca el s-ar retrage.

Intre timp, desi presedintele indulceste, aparent, tonul, prigoana impotriva celor care il contesta continua. Maria Kolesnikova, lidera protestatarilor anti-Lukashenko din Belarus, despre care nu se mai stia nimic de 24 de ore, a recurs la o metoda disperata pentru a impiedica fortele de securitate sa o expulzeze in Ucraina: si-a rupt pasaportul. Incidentul a fost relatat de viceministrul ucrainean de interne Anton Gherashcenko pe pagina sa de Facebook: "Maria Kolesnikova nu a putut sa fie expulzata din Belarus, deoarece aceasta curajoasa femeie a luat masuri ca sa nu poata sa treaca frontiera. Ea a ramas pe teritoriul Republicii Belarus. Aleksandr Lukashenko este personal responsabil pentru viata si sanatatea ei".

(Sursa foto: Euronews)

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*