"Opriti bullying-ul sau desfiintati recreatiile!", campanie pentru prevenirea bullying-ului


Salvati Copiii Romania trage un semnal de alarma asupra fenomenului de bullying. Organizatia a lansat astazi, 7 noiembrie, campania "Opriti bullying-ul sau desfiintati recreatiile!", pentru a preveni bullying-ul in scoli. 

Excluderea din grup, amenintarea cu violenta fizica, interdictia de a vorbi cu un alt coleg sau izolarea sociala sunt doar cateva dintre comportamentele ce caracterizeaza bullying-ul, fenomen des intalnit in institutiile de invatamant. 

Dar oare care este adevarata problema a declansarii si desfasurarii acestui fenomen?

Problema bullying-ului in scoli isi are radacinile chiar din sanul caminului, loc in care atat agresorii, cat si victimele acestui fenomen trebuie sa aiba parte de comunicare si intelegere din partea parintilor. 

Adultii din jurul copiilor au rol esential in comportamentul acestora fata de semenii lor. Adultii reprezinta exemple, pe care cei mici le urmeaza si le si aplica cu buna stiinta sau nu. 

Un alt rapuns asupra problemei ne este oferit de raportul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) care ne da numere exacte ale situatiei, la nivel european. In urma analizarii acestui fenomen, asupra a 42 de tari europene, Romania ocupa, din pacate, un loc pe podium, mai exact locul 3.

In tara noastra, 17% dintre copiii de 11 ani au recunoscut ca au agresat alti elevi, in timp ce numarul copiilor de 13, respectiv 15 ani, care au agresat alti elevi, atinge 23%. 

Numai in semestrul I al anului scolar 2016-2017 s-au inregistrat 7.690 de cazuri de violenta in scoli. 

Cele mai multe astfel de cazuri au fost identificate in Brasov (782), Timis (596), Bihor (575), Iasi (561) si Neamt (472). 

Despre bullying, despre factorii declansatori, dar si despre solutiile prevenirii si chiar stoparii acestei probleme ne-au vorbit Coordonatorul programului "Opriti bullying-ul sau desfiintati recreatiile!", Diana Stanculeanu, Anca Serea, Serban Copot si Vice-presedintele Consiliului National al Elevilor, Rebeca Cercel. ​

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*