Muzee si institutii de arta din Romania pe Google Cultural Institute

Google a anuntat ieri lansarea primelor colectii de arta si traditie din Romania, pe platforma Google Cultural Institute.


Trei dintre cele mai importante muzee din Romania - Muzeul National Brukenthal, Muzeul National al Țaranului Roman si Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu, dar si asociatii si fundatii care isi expun lucrarile din patrimoniu - Asociatia Folclor Fara Frontiere, Ordinul Arhitecţilor din Romania, Fundatia Pro Patrimonio si Fundatia Wassertalbahn - si-au lansat colectiile pe platforma Google Cultural Institute.   

Sunt disponibile, in premiera, peste 800 de exponate din colectiile institutiilor partenere, de la picturi, desene, obiecte de arta populara, artefacte religioase, la fotografii si documente. Tehnologia permite explorarea in detaliu, putand fi observate detalii ale tusei pensulei sau patinei timpului.

Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie “Casa Altemberger” si Muzeul de Istorie Naturala, care apartin Muzeului National Brukenthal, pot fi vizitate virtual prin Street View, direct din platforma Google Cultural Institute. Oamenii se pot plimba astfel prin muzee ca si cand s-ar afla acolo.

Alaturi de exponatele celor 3 muzee, pe Google Cultural Institute sunt vizibile expozitii cu diferite teme ale asociatiilor si fundatiilor partenere: Vioara cu goarna, Mocanita de la Viseu de Sus, Vila Golescu sau creatiile arhitectului Ion Mincu, in special Casa Mincu, actualul sediu al Ordinului Arhitectilor din Romania.

Utilizatorii pot intra in contact cu satul romanesc prin obiecte de arta populara unice din colectia Muzeului National al Țaranului Roman si gospodariile expuse in Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu.

Google Cultural Institute este o platforma digitala care ofera acces la patrimoniul istoric si cultural din intreaga lume, prin intermediul internetului. Oricine poate astfel explora picturi, desene, sculpturi, fotografii, artefacte religioase, manuscrise si multe alte obiecte din muzee si colectii din toata lumea. Google Cultural Institute reuneste peste 600 de institutii partenere din 60 de tari. 

Maria Isopescu

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*