HyperFest International Student Film Festival 2017

Incepe HyperFest International Student Film Festival 2017.


Peste 100 de scurtmetraje din 25 de tari iau startul in cursa HyperFest International Student Film Festival 2017.

Cea de-a XVI-a editie a HyperFest – Festivalul International de Film Studentesc al Universitatii Hyperion va fi gazduita de Cinema Europa (Calea Mosilor, nr. 127), in perioada 27-31 octombrie 2017.

Timp de cinci zile, organizatorii Universitatea Hyperion, Paradox Film, Dinadins si Straniu Film le-au pregatit cinefililor peste 100 de scurtmetraje romanesti si internationale din 25 de tari, precum Marea Britanie, Columbia, Franta, Germania, Spania, SUA si Rusia si cinci filme de top – „6,9 pe scara Richter” (regia Nicolae Caranfil), „I figli della notte” (regia Andrea de Sica), „Vara s-a sfarsit” (regia Radu Potcoava), „Breaking News” (regia Iulia Rugina), „Un pas in urma serafimilor” (regia Daniel Sandu), dar si masterclass-uri si workshop-uri sustinute de Cristi Puiu (regizor), Adrian Titieni (actor) si Nicoleta Ciobanu (acting coach).

Editia de anul acesta promite sa depaseasca succesul celei de anul trecut. Se va tine, de asemenea, cont de numarul impresionant al scurtmetrajelor studentesti inscrise in competitie, de prezenta unor personalitati din industria filmului romanesc care vor impartasi din experienta lor tinerilor studenti de la facultatile de profil, prin intermediul unor masterclass-uri si workshop-uri de regie si actorie inedite, si de participarea, in premiera, a unor jurati internationati.

De altfel, o alta premiera a HyperFest 2017 consta in prezenta a doua jurii: juriul criticii si juriul festivalului.

Juriul criticii este format din Manuela Cernat (critic de film, cercetator stiintific si profesor universitar), Mihai Fulger (jurnalist, critic si selectioner de film) si Andreea Berechet (critic de film).

In acelasi timp, scurtmetrajele prezentate publicului vor fi evaluate, anul acesta, de un juriu din care fac parte Andrea de Sica (regizor si scriitor italian) si Enrico Vannucci (specialist in scurtmetraje, membru al Festivalului de Film de la Venetia). In vara acestui an, Vannucci a sustinut masterclass-ul „About Shorts” la Facultatea de Arte Hyperion. 

Celor doi jurati li se alatura Dorotheea Petre (actrita), Barbu Balasoiu (director de imagine) si Ana Ularu (actrita). 

Ca de fiecare data, vor fi oferite premii la mai multe categorii, printre care cel mai bun film, cea mai buna regie, cea mai buna imagine, dar si cel mai bun actor, respectiv cea mai buna actrita. 

Echipa organizatoare a HyperFest 2017 este formata din: Prof. Univ. Dr. Sever Spanulescu (Rectorul Universitatii Hyperion) – Presedintele festivalului, Catrinel Danaiata (regizor si profesor la Facultatea de Arte Hyperion) si Avram Iclozan (producator de film si absolvent al Facultatii de Arte Hyperion) – Directorii festivalului, Stefan Patrascu – Directorul artistic; Claudiu Oprea – selecyioner; Alexandra Apostol – Purtatorul de cuvant al festivalului si Marius Marin – Media Relations. Evenimentul este prezentat de Cosmin Cornici (Directorul trupei de teatru Arthesium si absolvent al Facultatii de Arte Hyperion) si Irina Puria (actrita si studenta a Facultatii de Arte Hyperion).

Intrarea la festival este LIBERA! 

Radio3Net este partener media al evenimentului. 

Mai multe informatii puteti gasi si pe pagina de Facebook dedicata evenimentului: Hyperfest - International Student Film Festival 16th Edition

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*