"colectiv", nominalizat la Oscar!

Si la Premiile Bafta


Filmul documentar "colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este prima pelicula romaneasca nominalizata la Premiile Oscar! Lungmetrajul, o cronica a primului an de dupa tragedia din clubul bucurestean Colectiv, a fost selectat la categoriile ''cel mai bun lungmetraj documentar” si "cel mai bun lungmetraj international”. Filmul concureaza cu ''Crip Camp”, ''The Mole Agent”, "My Octopus Teacher” si ''Time” la sectiunea "documentare", iar la categoria "lungmetraj international", „colectiv” este in competitie cu "Another Round” (Danemarca), "Better Days” (Hong Kong), "The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) si "Quo Vadis, Aida?”(Bosnia si Hertegovina). 

„colectiv” (Romania - Luxemburg), produs de Nanau si Bianca Oana, a fost desemnat documentarul european al anului trecut, la a 33-a editie a premiilor Academiei Europene de Film, care a avut loc in luna decembrie.  Recent, filmul a fost desemnat de National Society of Film Critics din SUA cel mai bun film intr-o limba straina, iar National Board of Review l-a inclus in top 5 al celor mai bune filme internationale.

De asemenea, acum o saptamana, "colectiv" a primit o nominalizare si la premiile BAFTA, la categoria "cel mai bun documentar”. Aceste trofee vor fi acordate in week-end-ul 10 - 11 aprilie.

Premiile Oscar  vor fi decernate anul acesta pe 25 aprilie, intr-o ceremonie ce va avea loc la Los Angeles.

(Sursa foto: IQads)

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*