#colectiv - alt fel de rani

Greu de crezut, dar un exceptional gest umanitar poate fi transformat intr-o cinica escrocherie!


Tragedia petrecuta acum un an in clubul "Colectiv" a sensibilizat-o pe soprana de talie mondiala Angela Gheorghiu, care a aflat din media internationale despre incendiu: " Eram in drum dinspre New York spre Moscova, unde urma sa cant la Balsoi". Socata si indurerata ("Mi-am pierdut o sora, stiu cum e sa pierzi pe cineva"), marea artista a simtit imediat nevoia sa sara in ajutor: "Am fost ingrozita si de accident in sine, si de modul in care s-a reactionat la el. Am inceput sa-mi sun toti prietenii din tara intreband, disperata, cum as putea sa ajut, pe cine as putea sa ajut mai repede. Mi-am oferit atunci sprijinul inclusiv presedintelui Romaniei si tuturor directorilor de spitale ce se fereau sa imi spuna adevarul, povesteste Angela Gheorghiu.

Asa se face ca a fost organizat, la Ateneul Roman, pe 29 noiembrie, un spectacol extraordinar, cu participarea sopranei, care a cerut și a primit implicarea gratuita a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, a Corului Filarmonicii, a dirijorului Tiberiu Soare, a Filarmonicii în sine, iar publicul prezent in sala a inteles sa fie generos pentru o asemenea cauza: din donatii directe s-au strans 200.000 de lei, iar din bilete, echivalentul a 50.000 de euro. Ranitii au beneficiat in scurt timp de suma din donatii, insa banii de pe bilete nu au mai ajuns la ei niciodata. ”La un an de la Colectiv, ranitii nu au acesti bani!”, confirma Andreea Marin, prin a carei Fundatie - "Pretuieste viata" - s-a desfasurat evenimentul si care s-a achitat impecabil si cu maxima promptitudine in organizare.

Biletele, insa, s-au vandut prin site-ul biletoo.ro, detinut de Sorin Sararu; acesta a incasat suma de 50.000 de euro, a facut "inginerii financiare", recunoaste ca nu a virat niciun ban catre victime si... promite ca o s-o faca. Firma a fost data in judecata, a pierdut procesul, dar se declara insolvabila si... atat. Intre timp, Sararu castiga bani seriosi din organizarea - pe alte firme - a unor evenimente de succes. Si sustine ca intentioneaza sa puna banii de acolo, dar... n-ajung.

Inca mai avem rani adanci, care nu se vad, dar macina fibra romaneasca...

Irina-Iana Balta

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*