"Charlie Hebdo", astazi cu caricatura Presedintelui Turciei

Se implinesc cinci ani de la masacrul din sediul revistei


Cu siguranta, numarul care apare astazi al revistei satirice franceze "Charlie Hebdo" va invenina si mai mult retorica in cele doua tabere care se infrunta in declaratii dure: cea a liderilor occidentali care apara libertatea de expresie si a Presedintelui Turciei Recep Tayyp Erdogan, avocatul lumii musulmane si subiectul caricaturii de pe coperta publicatiei.

In ultimele zile, Angela Merkel, Giuseppe Conte si Emmanuel Macron au condamnat in termeni duri fundamentalismul care a dus la executarea profesorului de istorie-geografie Samuel Paty, de la o scoala din Franta, care le-a aratat elevilor la clasa precedentul numar din "Charlie Hebdo" si apoi a fost decapitat, cel mai probabil de un parinte musulman al unuia dintre copii, cu complicitatea inclusiv a doi elevi. 

Pe coperta editiei de astazi a revistei este o caricatura care il infatiseaza pe Erdogan ridicand fusta unei femei si exclamand: ”Ooo, iata Profetul!". Comentariul insotitor: ”Erdogan este foarte distractiv in privat”. In lumea islamista, reprezentarile Profetului sunt considerate tabu, iar imaginile din "Charlie Hebdo" sunt percepute drept sfidatoare, provocatoare si blasfemiatoare. Presedintele Turciei a criticat in numeroase randuri optiunea revistei de a republica seria de caricaturi care ii deranjeaza pe musulmani si care au constituit pretextul atacurilor sangeroase ale jihadistilor din 2015.

(Sursa foto: Facebook)
 

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*