"Buna seara, prieteni, buna seara tuturor!"


Asa incepea emisiunea "Pittis Show", pe care Florian Motzu Pittis a realizat-o multi ani, dinainte sa fie director la Radio3 Net, acum "Radio3 Net Florian Pittis", locul in care multi ne-am format ca jurnalisti. 

S-a grabit sa plece si sa isi serbeze ziua in alte dimensiuni. A lasat insa in redactie, plutind, ca un nor, stilul lui magnific, pe care il simtim in fiecare zi. De altfel, noi, cei care l-am cunoscut si am lucrat cu el, tot mai credem ca a plecat intr-un turneu si trebuie sa se intoarca. Sa ne povesteasca, in felul sau, cinematografic, ce a vazut, ce a simtit, ce l-a amuzat. Se ne aduca mici suveniruri pentru a imparti bucuria cu noi. 

Pentru ca nu ii placea festivismul, o sa astern cateva amintiri despre Motzu Pittis, seful nostru de la Radio3Net, omul si prietenul de care ne-am bucurat cat a fost langa noi. 

Vesel si senin, deasupra treburilor administrative pe care le avea de rezolvat, gasea mereu surse de umor si pilde pentru toata rutina din redactie. Ne invata sa fim dezinvolti, noi insine, sa gasim solutia inainte sa prezentam problema. "Fara panica", ne spunea, cand veneam sa il consultam. Nici nu imi mai aduc aminte subiectul referitor la care ne-a dat acest sfat, dar vorbele lui au ramas gravate in mintea mea: "Nu poate oricine sa va jigneasca, inteleg daca ar fi fost Liviu Ciulei".... 

Venea dimineata la radio cu un buchet de garoafe albe tivite cu visiniu (omagiu zilnic adus Rapidului, pe care l-a iubit atat) si impartea "pe traseu" din ele, cateva ajungeau in vaza doamnei Rodica, asistenta sa. Discutiile despre Rapid erau tabu, insa il necajeam de multe ori cu comentarii despre echipa. 

- Buna dimineata, Motzu, ce faci? 

- "Exceptional"! raspundea de fiecare data. 

Sedintele de redactie? Invaluite in fum gros de Carpati fara filtru, cu exemple din spectacole, sa putem intelege relatia cu publicul si cum sa ne apropiem de el. Ascultam fascinati, sorbeam, ca buretele, tot ce impartea cu noi: idei, proiecte, emotii. Chiar si cand ne mustra, o facea glumind, astfel incat nu ne-a intimidat niciodata o "cearta"a sa. Ne invata sa fim originali, sa atragem prin continut, sa vedem si sa impartasim publicului realitatea ca si cum nu o surprindem din unghiul principal, ci din altele, care ii scapa publicului, dar care de multe ori sunt mai interesante.  In subiecte nu s-a amestecat niciodata si se bucura ca un copil cu noi cand un reportaj, o emisiune, ieseau bine. 

Cand s-a lansat Radio3 Net in online, ne-a atras atentia, desi nu intelegeam prea multe, ca intram intr-o noua era publicistica, in care publicul poate verifica pe loc ce ii spunem si ne indemna sa fim rigurosi. Ne-a spus de atunci ce va insemna Internetul pentru presa. A fost un vizionar in privinta presei online. 

Ziua lui? 

Convoca o sedinta fulger, ca si cum ceva important, grav si urgent s-a intamplat. Ne strangea pe toti in redactie, noi ii cantam, dar isi masca repede emotiile cu un banc bun. Ii faceam farse, cum ar fi playlist-uri cu muzica pe care nu o aprecia si pe tema careia ne ironiza cand o aveam in emisiuni. Intre darurile pe care i le aduceam se afla si sorici, care ii placea atat de mult...

Intr-un an insa, i s-a facut figura. Tot colectivul a venit dimineata, inaintea lui (venea printre primii in radio) si s-a ascuns in biroul lui. Ce sperietura a tras cand a deschis usa si toti au tasnit din cotloane, cantand "La multi ani!!!!!".

La randul sau, venea la aniversarile noastre, in radio, la vreo terasa, la camin. Suporta cu stoicism si acolo farsele pe care i le faceam si le intorcea cu prima ocazie. 

Fotografia articolului este un exemplu (multumesc Alinei Decu Mihut pentru foto) pentru relatia sa cu noi. Dimineata ne lua covrigi, pentru care noi ii faceam cerere cu plata, chipurile, la salariu.

Era magistral, simplu, prieten... 

Noi tot il asteptam sa se intoarca din turneu. 

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*