Avertizari din partea specialistilor cu privire la cancerul ovarian, tot mai dese

Aproximativ 75% dintre femeile cu cancer ovarian prezintă metastaze la diagnosticare.


O simplă analiză de sânge poate detecta în proporție de 86 % cancerul ovarian cu o mai mare precizie decât orice diagnostic actual.
Aproximativ 75% dintre femeile cu cancer ovarian prezintă metastaze în momentul diagnosticării. 


Boala este depistată frecvent în stadiu asvansat din cauza lipsei simptomelor specifice, atenţionează specialiştii, cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva acestei afecţiuni.

Cancerul ovarian reprezintă aproximativ 30 la sută din totalul cazurilor de cancer al organelor genitale feminine la nivel mondial.


Din datele Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului rezultă că doar 32 la sută din pacientele diagnosticate cu cancer ovarian la nivel european reuşesc să supravieţuiască cinci ani.

În afara factorilor asociaţi stilului de viaţă modern, specialiştii au identificat şi alte cauze care pot duce la apariţia acestei boli, respectiv vârsta, istoricul familial sau mutaţiile genetice.


Astfel, majoritatea cazurilor de cancer ovarian apar după vârsta de 55 de ani la femeile care au intrat la menopauză şi riscul de apariţie a acestei boli creşte dacă doi sau mai mulţi membri ai familiei au avut neoplasm mamar, ovarian sau colorectal.

De asemenea, prezintă risc ridicat femeile care nu au născut niciodată, care n-au luat niciodată contraceptive, care au avut primul ciclu menstrual la o vârstă fragedă sau cele care au intrat la menopauză la o vârstă înaintată.


Specialiştii recomandă femeilor să fie atente la semne persistente care durează de mai multe săptămâni şi care nu pot fi explicate, respectiv la: dureri abdominale sau pelvine, balonare persistentă, senzaţie de saţietate precoce, modificări ale tranzitului intestinal si multe altele.

mediafax.ro 

Now playing:

Lucky Rose ft. Yan Etchevary - The Way You Want

Next: Lucky Rose - The Way You Want
player

Week-end Party!

Seara de sambata o dedicam petrecerilor si distractiilor! Mike te pune la dans cu piese alese special pentru tine!

*Titlul albumului*